Saturn, Uranus și cele două crize ale vârstelor pe care le provoacă

Totul în jurul nostru are un ritm: muzica, dansul, inima, luna, planetele, natura, ziua, noaptea, marea, corpul nostru.

Natura ne învață zi de zi despre importanța Ritmului, fiind cel mai mare Alchimist! Ea evoluează și ne destăinuie mereu o simfonie. Alchimiștii au stat și au observat această simfonie a ei, planetele și momentele cu cea mai bunp vibrație, un timp specific ce conține o încărcătura mai mare de forțe subtile (Solstițiu, Echinocțiu, anumite tranzite planetare) și le-au folosit la potențial maxim. 

La fel și în harta noastră astrologică sunt activate momente pline de vibrație în care putem evolua (tranzitele, progresiile etc.) și la fel tranzitele planetare din fiecare moment favorizează o anume vibrație și un anumit ritm de care ar fi bine să ținem cont pe Pamant.

Viața noastră este ciclică, la fel ca Natura, iar una dintre regulile Universului este ca ceea ce este Sus (pe cer, în Univers), este și Jos. Universul se oglindește mereu pe Pamant. De aceea, mișcările Planetelor pe cer au mereu efecte și asupra noastră.

În astrologie există niște stadii de maturizare și creștere care se manifestă de regulă în jurul anumitor vârste, când în harta noastră de la naștere sunt activate anumite planete. Sunt momente critice în viața noastră, care se simt puternic și care ne aduc evoluție. 

Despre 2 dintre ele as vrea să vă vorbesc astăzi. 

Saturn și criza de 30 de ani

În jurul vârstei de 28-30 de ani are loc unul din cele mai importante tranzite, dacă nu cel mai important. În termeni astrologici se numeste “Întoarcerea lui Saturn”, adică momentul în care planeta Saturn a parcurs întreg cercul zodiacal și ajunge din nou în poziția în care se afla când ne-am nascut.... în termeni populari: “E groasă”!. 

În Astrologie (și în viață, doar că oamenii care nu sunt interesați de astrologie nu știu acest lucru) există viața de  dinainte și de după întoarcerea lui Saturn, căci după ce și-a terminat el treaba, nimic nu mai e la fel.

De regulă, cele două părți din viață sunt foarte diferite, iar Saturn aduce o maturizare care te cam dă cu capul de pereți. 

Întoarcerea lui Saturn aduce limitare și mai ales singurătate într-un fel sau altul, căci doar așa, în solitudine, fără interferențe exterioare, putem să ne vedem mai bine și mai clar. De obicei apare o nevoie de separare (sau Universul face acest lucru) tocmai pentru a iți da seama cine ești cu adevărat. E un moment când dispar mulți oameni din jurul tău și așa, în solitudine, ești forțat cumva să mergi înăuntrul tău, să vezi umbrele și să le rezolvi, să ieși de acolo un pic mai aproape de cine ești de fapt.

Saturn e o planeta neplăcută pentru că acționează prin FRICĂ și aduce limitări, frustrări, muncă multă și negarea de sine, dar vine și cu înțelepciune și autodisciplină.

Casa și zodia în care se află ne arată zonele unde ne simțim limitați, frustrați, în dificultate.

Este însă păstrătorul cheii către libertate prin autoîntelegere. Experiențele sale sunt necesare, educative în mod practic și psihologic, dar și spiritual. Oamenii iși câștigă voința doar prin descoperirea de sine și nu o fac în acest stadiu evolutiv (28-30 de ani) decât când sunt împinși de durere și nu mai au altă alternativă. 

Întoarcerea lui Saturn aduce de regulă multe stări de tristete, durere, chiar depresie. Este un moment cand Umbrele noastre devin foarte vizibile și putem lucra cu ele. În plan material, de cele mai multe ori aduce sfârșitul unei relatii importante, mutare în altă casă, încheierea unei cariere, pentru anumite persoane doar una dintre ele, pentru altele toate grămadă! 

Când și-a terminat treaba, deja ai eliminat multe lucruri care nu îți mai sunt benefice și aduce atât libertate psihologică, dar și un sentiment mai mare de autoritate asupra vieții tale. Poate cel mai important lucru pe care îl înveți acum este că ești direct responsabil pentru toate lucrurile din viața ta, pentru alegerile tale, pentru deciziile tale și a venit vremea să îți asumi consecintele lor. 


Uranus și criza de 40 de ani

Vestita “criză de 40 de ani” are și ea o explicație în Univers și în ritmul său oglindit în viața noastră. Opoziția lui Uranus în tranzit cu Uranus-ul natal este al 2-lea pas pentru lucrul cu umbra și de regulă vine după întoarcerea lui Saturn, în jurul vârstei de 40 de ani. 

Acum are loc un punct de cotitură esențial în călătoria noastră și începutul unui nou capitol de viață. Opoziția în astrologie îți oferă acum șansa să te privești în oglindă și să vezi un adevar pe care nu ai vrut sa îl vezi până acum. 

E momentul când din exterior pare că ai luat-o puțin razna, căci mulți oameni aleg să se rupă din multe lucruri ce îi țineau înlănțuiți: să divorțeze, să plece în lume, să renunțe la o anumită carieră, să își schimbe stilul în mod radical etc.

Uranus este planeta schimbărilor bruște, rebelul, eliberatorul, cel care nu respectă regulile, iar tranzitele lui aduc libertate. După munca depusa cu întoarcerea lui Saturn, apare energia uraniană care simți că te străfulgeră, te electrizează și îți dă o mare nevoie de a face lucrurile diferit. 

Pentru că Uranus este o planetă care se mișcă greu, energia lui nu e constantă, ci vine în valuri, te pocnește câte ceva, te simți iluminat, fie o idee, fie apare o situație și îți schimbă total viața și perspectiva. Uranus este cel care trezeste, de multe ori prin evenimente subite și șocante, mai ales dacă suntem blocați în anumite moduri de viață sau moduri de gândire care nu ne mai sunt benefice, cărora le-a trecut vremea.

Mai ales în cazul opoziției, Uranus vine să te dezbrace de ceva, să te facă mai autentic, să te aducă mai aproape de adevărata ta individualitate, să te elibereze de niște lanțuri. 

Cadoul său este mai multă autonomie și independență, îți arată mai clar adevărata ta natură pe care ești gata acum să o îmbrățișezi pe deplin și să îți pese din ce în ce mai puțin de ce cred ceilalți. Multe măști cad acum și poți supăra foarte mulți oameni care nu mai înțeleg de ce nu mai ești dispus să faci anumite compromisuri. 

Este aproape ca și cum ai fi forțat să te împaci cu viața pe care ai trait-o și cu ceea ce vrei să păstrezi din ea și ceea ce vrei să lași în urmă. Multe schimbări mari, importante au loc acum. Acum ne trezim și ne dăm seama mai bine cine ne dorim să fim și ce viață vrem să trăim. 

Pentru că nu îți mai pasă de ce spun și cred ceilalți, poate nici de normele sociale (pe care Uranus nu le respectă niciodată), îți este mult mai ușor să îți urmezi visele și să începi să trăiești pentru tine! 

Mai mult, apare și o conștiență mai mare asupra timpului, că el trece, că nu mai ești tânăr, că viața se va termina și o presiune de a începe să trăiești exact așa cum îți dorești, dupa propriile tale reguli și, cel mai important, să trăiești în prezent! 

Uranus vine să te elibereze de multe frici, de limitele pe care ți le pui și diverse moduri prin care te restrictionezi.

Astro Alchimista

https://astroalchimista.com


  • Ce prostie! Daca ar fi asa, in fiecare zi s-ar produce aceste miscari planetare, pentru ca varstele acestea se implinesc zilnic de oameni din toata lumea. Sau era o metafora pe care nu am sesizat-o? Iar “criza varstei” apare numai daca simti ca nu esti implinit si ai anumite frustrari, poate sa apara oricand, nu doar la 30 sau 40. Ce legatura au planetele cu asta? Nu mai stiti ce content sa mai inventati.

    • N ai înțeles o..Oricum,ar fi ciudat sa înțeleagă toți.Astrologia este cel mai ireal real lucru,dacă îl studiezi si observi.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >