Dietetician Mihaela Brailescu

Consiliere Individuală

Dacă ești în căutare de soluții reale care să ajungă la rădăcina problemelor tale, nu doar anticoncepționale, tratamente invazive și cure de slăbire, ai ajuns la locul potrivit!

Deschid periodic agenda pentru cliente noi. Înscrie-te pe lista de așteptare pentru a afla cu prioritate când te poti programa!

Draga mea,

Viața de femeie nu este despre a te simți constant fie nervoasă, fie balonată, ba cu dureri menstruale, migrene și epuizare, ba cu acnee, infecții intime recurente sau infertilitate! Află că suferința nu este intrinsecă vieții de femeie! 

Dacă aș putea să bat toba pe stradă strigând tare SINDROMUL PREMENSTRUAL NU ESTE REAL, jur că aș face-o pentru că femeile să nu mai sufere inutil și să nu se mai lase descurajate în privința sănătății lor de diverse credințe populare, tabuuri sociale sau părerile unor medici care nu și-au mai adus de mult cunoștințele la zi. 
Femeie, meriți să îți înțelegi cu adevărat corpul și să dezvolți o relație caldă de prietenie cu ea, să îți întelegi diagnosticele fară să îți fie teamă de propriile simptome și fară să accepți cu inima îndoită tratamente invazive care te deconectează de la inteligența profundă a Feminului. Meriți să trăiești ADEVĂRUL că, DA, majoritatea problemelor de sănătate feminină POT fi gestionate și vindecate printr-o alimentație adecvată și schimbări benefice în stilul de viață, în ciuda a tot ceea ce ți s-a spus până acum. 

E timpul să îți recapeți echilibrul, sănătatea fizică și mentală, vitalitatea și senzualitatea! Eu sunt aici să iți ofer ghidare, împuternicire și soluții holistice pentru vindecare de la rădăcină, indiferent de vârstă sau de problema cu care te confrunți.

Te invit să lucrăm împreună dacă

Vrei soluții holistice care să acceseze cauzele rădăcină pentru un diagnostic medical de:

 • Endometrioză / Adenomioza 
 • Infecții urinare / vaginale / pelvine recurente
 • Fibrom uterin
 • Noduli sau fibroame mamare 
 • Afecțiuni tiroidiene
 • Sindromul ovarelor polichistice
 • Amenoree
 • Insuficiență ovariană
 • Infertilitate primară
 • Candidoză cronică
 • Rană pe col / HPV cu tulpini de risc
 • Tulburari de dispoziție (depresie, anxietate, deficit de atenție, depresie postpartum)
 • Tulburare disforică premenstruală 

Sau te confrunți cu simptome neplăcute și nu ai primit un diagnostic clar sau alt suport medical în afară de “ești femeie, e normal”:

 • Sindrom premenstrual 
 • Dureri menstruale puternice 
 • Sângerări abundente 
 • Dereglări de ciclu menstrual 
 • Migrene
 • Libido scăzut 
 • Probleme cu somnul 
 • Sâni dureroși
 • Sângerări intermenstruale
 • Oboseală cronică
 • Furie, iritabilitate și stări emoționale fluctuante
 • Pofte de dulce 
 • Balonare cronică, probleme de digestie și disbioză intestinală 
 • Dureri la contact sexual 

Ce se întâmplă într-o ședință individuală?

Iti ofer o EVALUARE COMPLETĂ din punct de vedere nutrițional și hormonal pe bază de jurnal alimentar, chestionare de simptome, fișe de diagnostic și analize medicale recente.

Te ajut sa iți faci o idee clară privind CAUZELE RĂDĂCINĂ care au dus la formarea problemelor tale sau obiceiurile de viață/alimentare care le întrețin.

Creem ÎMPREUNĂ un PLAN INTEGRATIV care te vă ajuta să corectezi ferm, dar blând, problemele actuale! Planul este potrivit stilului tau de viata, bugetului si nevoilor tale reale.

Recomandările pe care ti le ofer adresează RĂDĂCINA problemelor/simptomelor tale și se referă la TOATE aspectele vieții tale care au nevoie să fie îmbunătățite/susținute pentru că tu să te simți mai bine.

Informații de ajutor

Ce trebuie să fac înainte de prima ședință de evaluare?

 • Înainte de prima noastră ședință va trebui să completezi timp de minimum 7 zile un jurnal alimentar. Este un pas important pentru începutul relației noastre, deoarece ne oferă amândurora posibilitatea de a vedea și conștientiza atât relația ta cu mâncarea, cât și primii pași pe care îi putem face împreună.
   
 • Va trebui să mai completezi un chestionar de simptome hormonale, care îmi va spune mai multe despre problemele cu care te confrunți.

 • În cele din urmă, voi mai avea nevoie să completezi un chestionar cu caracter general, care îmi va spune mai multe despre obiceiurile tale, alte probleme de sănătate cu care te confrunți și diferinte informații cu caracter general.

Atenție! Completarea jurnalului alimentar este obligatorie și reprezintă angajamentul tău ferm în procesul de transformare ce urmează! În lipsa lui, îmi rezerv dreptul de a anula ședința noastră.

Cât timp stau pe lista de așteptare?

Câteodată programul meu este foarte încărcat, așa că este posibil ca în anumite perioade să fie necesar să aștepți pentru ședința noastră 4-6 luni.
Dacă te afli în această situație, îți spun de pe acum că te voi anunța atunci când se eliberează un loc și putem muta ședința ta de consiliere mai aproape decât te așteptai.
În perioada în care aștepți, te voi invita totuși să parcurgi anumite materiale educaționale, un chestionar de diagnostic și, dacă îți face plăcere, să mă urmărești pe Instagram unde postez foarte des multă informație de care poate ai nevoie!

Cat costa o sedinta, sau o colaborare pe termen lung cu tine?

O ședință de evaluare și planificare este 480 lei (TVA inclus) și dureaxa 60 de minute, iar o ședință de urmărire este 200 lei și durează 30 de minute. După ce facem o ședință inițială de evaluare, poți planifica oricâte ședințe de urmărire ai nevoie. În general lucrez pe termen lung doar cu cazurile foarte complexe, sau cu femeile care au nevoie de mai mult timp și coaching pentru integrarea unor schimbări însemnate. Că să îți faci un estimat mai clar al unei colaborări, aș spune că în general o ședință inițială + între 3-6 ședințe de urmărire (programate la distanță de 3-6 săptămâni între ele) sunt suficiente pentru majoritatea situațiilor.

Unde se desfășoară ședințele?

Ședințele noastre se vor desfășura online, pe Whatsapp.
Vom avea un apel video unde te rog să ai cu tine o pereche de căști și să fii într-un loc în care să te simți confortabil și să poți vorbi nestingherită.  

Cât timp durează o ședință de consiliere?

Prima noastră ședință va dura 60 de minute, iar ședințele de follow-up câte 30 de minute.

De câte ședințe am nevoie pentru a încheia acest proces?

Fiecare caz este deosebit, iar timpul de vindecare sau reechilibrare depinde atât de problema pe care o tratăm, cât și de ușurința sau greutatea cu care vei implementa schimbările în viața ta.
Sugerez, în general, o ședință de evaluare și două ședințe de follow-up, ca să mă asigur că simți susținerea mea în decursul acestui proces de schimbare. 

Cum se desfășoară o ședința de evaluare?

Înainte de apelul noastru îți voi trimite un jurnal alimentar pe care te voi ruga să îl completezi până când ne vedem. În cadrul ședinței de evaluare, vom discuta atât rezultatele analizelor tale (în cazul în care există și îți dorești asta), cât și despre stările prin care treci și stilul de viață pe care îl ai. Facem asta pentru a găsi cauzele-rădăcină ale problemelor tale.

Cea de-a doua parte a sesiunii este dedicată construirii împreună a unui plan personalizat de alimentație, obiceiuri și orice altceva mai descoperim că este necesar pentru echilibrul tău personal. 

Cum se desfășoară ședințele de follow-up?

În cadrul unei ședințe de follow-up ne uităm împreună peste jurnalul alimentar completat de la ultima noastră întâlnire și discutăm despre cum te-ai adaptat noului regim de viață. Facem împreună ajustările necesare, îți ofer sugestii adiționale și mai stăm de vorbă despre orice mai ai tu nevoie în procesul tău.

Este necesar să am un diagnostic de la medic ca să pot participa la o ședință de consiliere?

Nu, nu este necesar să ai un diagnostic de la medic ca să poți participa la consiliere. Poți veni și din curiozitate sau din pură dorință de a îți schimba stilul de viață cu ajutorul unui specialist.

Ce analize trebuie să aduc la prima noastră ședință?

Deși analizele nu sunt obligatorii, este foarte util să aduci cu tine analize mai recente de 4 luni. În cazul în care ai deja un diagnostic, este preferabil să aduci și foaia de diagnostic, biletul de ieșire din spital sau istoricul medical recent (în special pentru diagnosticele din sfera endocrinologică, digestivă, ginecologică).


Lista de analize pentru femei:

 1. Analize hormonale la ziua 3-5 de ciclu – FSH, LH, testosteron liber, prolactină, SHBG, estradiol
 2. Analize uzuale – hemoleucograma completă, vitamina D3, vitamina B12, feritina, TSH, fT3, fT4, cholesterol total, LDL, HDL, TGO, TGP, trigliceride, glicemie, hemoglobină glicozilata, insulină, indicele HOMA, homocisteină, marker de inflamatie (proteina C reactiva, fibrinogen, VSH).
 3. DACĂ există în istoricul medical diagnostic de hipotiroidism sau tiroididă autoimună Hashimoto se fac si Anti-TPO si Anti-TG, seleniu.
 4. DACĂ sunt deja făcute, sau în istoricul medical există pierderi de sarcina (>1) se furnizează și panel complet de trombofilie (exemplu: https://bioclinica.ro/analize/biologie-moleculara/profil-genetic-al-riscului-de-trombofilie )
 5. Test Papanicolau mai recent de 2 ani

Listă de analize pentru bărbați:

 1. Spermogramă recentă
 2. Analize hormonale – FSH, LH, testosteron liber, testosteron total, prolactină, SHBG, estradiol
 3. Analize uzuale – hemoleucograma completă, vitamina D3, feritina, TSH, fT3, fT4, cholesterol total, LDL, HDL, TGO, TGP, trigliceride, glicemie, hemoglobină glicozilata, homocisteină,
 4. DACĂ există in istoricul medical diagnostic sau suspectare de hipotiroidism sau tiroididă autoimuna Hashimoto se fac si Anti-TPO si Anti-TG, seleniu. 

Disclaimer medical

Atenție!
Articolele oferite pe acest blog și tratamentele prezentate aici nu substituie controalele medicale periodice, diagnosticarea problemelor de sănătate sau tratamentele medicamentoase. Soluțiile funcționale oferite prin informațiile furnizate și în cadrul programelor prezentate aparțin într-o măsură mare de medicina alternativă și alopată.
Disfuncțiile și dereglările prezentate nu servesc auto diagnosticării și nu sugerează lipsa de importanță a relației doctor-pacient și a diagnosticelor furnizate de medicina tradițională!

Politică de confidențialitate

Tot ceea ce vom discuta în cadrul sesiunilor de consiliere este complet confidențial. Corespondența pe email, analizele medicale și alte materiale pe care mi le vei furniza în cadrul programelor la care participi vor fi folosite doar pentru a te ajuta pe tine.
Cu acordul tău, datele cu caracter personal vor fi prelucrate și folosite pentru a-ți furniza accesul la ultimele articole de pe blog, cursuri și materiale utile pe care le voi crea în viitor.

>