Munca mea

Mi s-a spus că sunt o zână pentru că fac “minuni” cu hormonii, sănătatea intimă și fertilitatea femeilor cu care lucrez. Mai concret însă, sunt nutriționistă, coach de sănătate și speaker educațional cu o viziune holistica asupra sănătății. Am o abordare blândă, dar bazată pe știință, integrativă și extrem de eficientă!

 

Sunt aici să ofer ghidare, educație și soluții integrative pentru afecțiuni intime, dezechilibre hormonale sau probleme menstruale pentru femei de toate vârstele.

 

P.S. lucrez si cu barbatii care imi cer ajutorul : )

Pentru ce tip de probleme poți apela la ajutorul meu:

Abordarea mea

Femeile au nevoie de soluții dedicate corpului feminin! Gata cu pilule pentru orice, sau “mănâncă mai puțin și fă mai mult sport”!

 

Deși facem greșeli asemănătoare, fiecare corp este unic și are nevoie de susținere personalizată.

 

Fidelitate versus rigoare! Susțin în fiecare femeie încrederea, dedicarea și blândețea față de ritmul propriu!

 

Fără co-dependență! Te țin de mână și te ghidez până cand vei fi împuternicită să pașești singură pe propriul drum spre vindecare.


Echilibru, tonus muscular și forța fizică, digestie sănătoasă și stare mental-emoțională optimă versus diete pentru slăbit.

Mâncare adevărată înainte de orice. Educația nutrițională și corectarea dietei sunt primul pas în orice protocol.

 

Un mic dejun bun, igiena somnului, respectarea ritmului circadian si managementul stresului rezolvă intotdeauna jumătate din probleme!

 

Managementul vârstei în loc de “tinerețe veșnică”.

 

Mediu curat și viață fară toxine inseamna echilibrare hormonală!

 

Nutraceuticele de bună calitate sunt o punte către echilibru, dar nu sunt unica soluție a bunăstării pe termen lung.

 

Nu exista vindecare fara accesarea emotiilor, traumelor si programelor mentale!

Plăcerea este hrană și medicament pentru corp de femeie!

Povestea mea

Povestea mea a început încă de acum 15 ani, înconjurată de cărțile de alimentație sănătoasă și o mare pasiune pentru bucătăria vegetariană. Mai apoi, încercând să înțeleg cum pot susține dermatita atopica și sensibilitățile alimentare multiple ale fetiței mele am descoperit o întreagă meserie care mi s-a potrivit mănușă.

Ani de zile am participat la târguri și evenimente foodie cu propria gamă de produse vegan gourmet Verde Aromat. Am fost vegetariană aproape 10 ani, și vegana 2. Ultimii ani de experimente cu dieta, desi mi-au oferit o sarcină pe care nu o credeam posibilă, s-au lăsat cu hipotiroidism postpartum, depresie și anxietate crunte, riduri premature și ortorexie. A fost o lecție grea din care m-am recuperat greu, și din care am învățat enorm despre cum trebuie susținut defapt corpul unei femei cu dezechilibre hormonale. Dar mai ales despre adevăratele surse de informare privind nutriția umană.

De-a lungul carierei, am oferit peste tot unde mi s-a dat ocazia ateliere de gătit și seminarii de nutriție din pură bucurie de a împărtăși cunoaștere privind alimentația sănătoasă. 

 

Experiența acestor evenimente m-a încurajat să creez propriul proiect – conferințele educative Despre Treburi Femeiești, organizate până la declanșarea pandemiei la Iași, Timișoara și Cluj.

În 2014 m-am certificat că Tehnician Nutriționist la Școala Fitness Scandinavia, am făcut parte din echipa lor de Master Traineri în Nutriție, iar acum consolidez formarea că studentă la Nutriție și Dietetică la Facultatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa Iași. 

Pentru echilibru hormonal și gimnastică intimă am urmat cursuri cu Emese Magdas, însă am certificat abilitatea de a susține complet femeile în programul Well Woman Yoga Therapy Teacher Training alături de Uma Dinsmore – Tuli PhD. Uma este terapeut yoga, scriitoare, lector universitar, activistă pentru eco-feminism și co-fondatoarea Yoga-Nidra Network. Din 2001 a format un total de peste o mie de profesori specialiști în Total Yoga Nidra, Yoga pentru femei (Womb-Yoga) și yoga terapeutică pentru sarcină, naștere și recuperare postnatală. Mă consider binecuvântată că am reușit să particip la o tabăra de formare fizică alături de ea. 

Acum îmi continui educația și specializarea strict în acest domeniu considerat în România…de nișă. Mi-am găsit misiunea care mă împlinește, aceea de  a oferi femeilor susținerea, educația și soluțiile de care au nevoie pentru a-și trata problemele de sănătate în cel mai eficient și mai puțin invaziv mod cu putință. 

Experiență și certificări

Dietetician – Nutriționist în formare – Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa Iași

Certified International Health Coach (CIHC) – International Association for Health Coaches (IAHC), august 2020

Functional Medicine Practitioner în formare – The Institute for Functional Medicine SUA

Well Woman – Womb Yoga & Yoga Therapy for Women Portugalia 2019, program acreditat de Independent Yoga Network și de Asociația Internațională a Terapeuților de Yoga

Hatha Yoga Teacher Training 200TTC – India, Kerala, 2017

Master Trainer Nutritie – Școala Fitness Scandinavia – București, 2016

Formator pentru adulți –Upway Consulting Group, 2016

Tehnician Nutritionist – Școala Fitness Scandinavia – București, 2014

Speaker – Romanian Nutrition Congress – București, 13 iulie 2019

Speaker – Convenția Internațională de Fitness București 2019, 2018  

Organizator și Speaker – Conferințele “Despre Treburi Femeiești” 2017 – on going. Proiect național de educare și împuternicire a femeilor din România privind sănătatea hormonală, ciclicitatea conștientă și abordarea integrativă a afecțiunilor endocrino-ginecologice. 

Apariții media

Interviu Fine Society – Mihaela Brăilescu vrea să împrietenească femeile cu corpul lor, vorbind deschis de „treburi femeiești”

Interviu video Botaniq.ro – Despre Treburi Femeiești și etapele ciclului menstrual

Interviu video Botaniq.ro – Dezechilibrele hormonale și nutriția terapeutică

Interviu Vice.ro – Tipa care le învață pe femeile din România să nu le fie rușine de corpul lor

Interviu video Cori Grămescu – Despre Treburi Femeiești cu Mihaela Brăilescu

Apariție televizată în cadrul emisiunii Sănătate Trup și Suflet  (Canal 33) – Echilibru hormonal pentru femei

Podcast Ora Mamei – (Canal 33) – Echilibru hormonal în perioada sarcinii

© 2021 Toate drepturile rezervate

Scroll to top