Îmi încep anul cu o pauză

În luna ianuarie a fiecărui an, mai ales infama primă săptămână, climatul colectiv pare că transmite o energie compulsivă pentru schimbare imediată și setare de obiective mărețe, energie ce simt că se acutizează de la un an la altul.  Multe femei simt anxietate, obligația de a tine pasul și trăiesc sentimentul de inadecvare. Expresia „new year, new me”, care pe mine mă scoate din sărite de câte ori o văd ca reclamă mascată la cure de slăbire post sărbători, reprezintă unul dintre punctele centrale ale acestei frenezii!

Să fie clar, începutul tău de an nu trebuie să arate precum versiunile idealizate din social media și nici nu trebuie să conțină cure agresive de detox sau încercarea de a obține transformări radicale peste noapte. Am învățat asta cu greu pe pielea mea și vreau să dau mai departe tuturor femeilor. 

La începuturile mele profesionale, energia asta mă lua efectiv de cap și mă dădea de toți pereții pentru că încercam să țin pasul, însă inerția interioară (absolut firească, de altfel) îmi genera frustrare și multă autocritică. Ajungeam, de fapt, să fac muncă mediocră din energie de neîndestulare, să mă implic în proiecte care nu erau tocmai bune pentru mine, sau mă consumam energetic mult peste ce era necesar, în detrimentul sănătății mele mentale. 

Dacă simți că ești în flux, iar efervescența generală îți alimentează energia de a crea și crește în mod organic, mă bucur mult pentru tine! Totuși, dacă te simți neliniștită pentru că ai senzația că ar trebui să faci rezoluții și să actionezi asupra lor chiar acum, dar simți că pur și simplu nu ai resurse interioare pentru asta, acest mesaj este pentru tine! 

Să fii sinceră cu tine nu înseamnă că pierzi startul acestui an! Ofera-ți permisiunea de a spune pas asaltului mesaje inspiraționale din social media și de a te conecta, în schimb, la ciclul natural al Mamei Pământ, al cărei timp este ÎNCĂ pentru odihnă, visare și hibernare.

Rezistență ta la orice presiune exterioară de a performa în ritmul culturii patriarhale este hrană pentru colectivul feminin care se vindecă chiar acum de nevoia de a ține pasul cu stiluri de viață nefirești și nesănătoase.

Va veni în curând și vremea activării, odată cu sărbătoarea lui Imbolc de pe 1-2 februarie. Imbolc provine de la celți și simbolizează punctul de jumătate dintre solstițiul de iarnă (Yule) și echinocțiul de primăvară (Ostara). Cuvântul „imbolc” înseamnă „în pântecele Mamei”, deoarece acum semințele primăverii încep să se agite în pântecele Mamei Pământ. 

Apropo de schimbare reală, Petronela Rotar a facut o postare faină pe tema asta: „Nimeni nu se schimbă peste noapte. Procesul de schimbare durează ani de-a rîndul și nu se termină, cel mai probabil, niciodată.

Și asta din două motive:

 1. fiindcă doare și nu ne place să ne doară; de fapt, ne petrecem viețile încercînd să fugim de durere.
 2. pentru că ia timp și efort, și nici asta nu ne place, am vrea soluții magice care să ne transforme în cine vrem să fim instantaneu. Și dacă am repetat ceva zeci de ani la rînd, cel mai probabil nu vom fi capabilii să schimbăm în trei zile, așa cum creștea Făt-Frumos. Pur și simplu creierul are nevoie de timp să învețe să facă asocieri noi, sănătoase și să le repete iar și iar pînă devin procese automate.”

Eu personal am intrat de pe 22 decembrie în social media detox și încă nu îmi vine să ies. Obișnuiesc să îmi șterg Instagramul de pe telefon o lună pe an, în vacanța de vară din luna august (luna zilei mele de naștere). În timp ce hibernam - la soare și coriandru, după cum se vede : ) - realizat că nu îmi vine încă să mă arunc în vâltoarea Instagramului pentru că prefer căldura și intimitatea casei mele virtuale www.mihaelabrailescu.ro și comunicarea cu comunitatea mea direct prin email, sau articole mai personale. Dacă vrei să primești newsletterul meu te poți înscrie aici in formularul din dreapta. 

Deși nu mai sunt în vacanță, lucrez din coconul meu de încărcare și regenerare, îmi acord mai mult timp pentru proiecte și nu mă aventurez în lansarea de noutăți, și continui cu ședințele individuale conform programărilor. Nu am în plan lucruri mărețe cu care să vă dau pe spate, ci îmi continui munca în ritm sănătos, susținut și sustenabil pentru mine. 

Totuși vreau să știți despre evenimentul Spirit & Flow - o seară de ecstatic dance la Iasi, pe care îl organizez alături de Sebastian Gheorghe, prietenul meu profesor de meditație, terapeut și DJ ultra talentat. Suntem o combinație faină și ghidăm un eveniment super hrănitor pentru comunitatea locală. Ai toate detaliile și te poți înscrie aici

Să vă fie luna ianuarie lină și hrănitoare, iar anul 2023 cât mai roditor. 


 • Imi place ca aveti foarte multe activitati, si postati mult peste tot, insa cand e vorba de raspuns la emailurile clientelor dvs mai greu. Nici macar nu ne bagati in seama, dar public v-ati creat o imagine super. Am o prietena care s-a inscris la o sesiune individuala inca de acum 1 an, s-a inscris de mai multe ori, nu i-a raspuns nimeni nimic nici ei. Halal servicii, macar nu va mai prefaceti ca sunteti zana cea buna. Poate luati o pauza de tot, daca va e asa greu sa faceti fata.

  • Andreea, imi pare rau ca esti suparata, dar nu primesc cuvintele tale furioase.
   As vrea sa stiu daca mi-ai trimis vreun email si nu ti-am raspuns, daca tu personal ai vreo problema cu serviciile mele, sau chiar exista acea prietena care asteapta de un an : )
   Te asigur ca toate femeile care s-au inscris, (Doamne fereste de acum un an) pe lista de asteptare au primit email si au avut posibilitatea sa programeze o sedinta de consiliere, iar cine a avut cu adevarat nevoie de mine a insistat si a ajuns sa primeasca ajutorul mult dorit. Se intampla ca emailurile sa ajunga in spam, sau femeile sa noteze o adresa de email gresita. Roag-o pe prietena ta sa verifice si aspectele astea.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >