Bomboane de ciocolată cu cremă de portocale

Este prima dată cred când încerc să fac acasă bomboane de ciocolată. Și asta doar pentru simplu motiv că nu îmi place ciocolata. Serios! Aș putea mânca oricând un ecler cu frișcă sau o pavlova, dar la ciocolată pot de cele mai multe ori să spun nu, mulțumesc, chiar dacă sunt în faza luteală și m-au năpădit poftele. Dar, pentru că viață e o veselie, iată că Mina adoră ciocolata și mă văd nevoită să testez tot felul de rețete pentru a îi oferi variante sănătoase făcute în casă.

Rețeta asta este, cred, cea mai simplă din tot universul! Ai nevoie de ingrediente de calitate, forme drăgălașe din silicon sau doar o hârtie de copt și creativitate. În baza de ciocolată topită poți adaugă orice îți trece prin cap, iar motivul acestei postări este că mie mi-a trecut prin cap o combinație absolut fantastică.

Am umplut pralinele cu oțet balsamic cremă și mi se pare cea mai tare combinație pe care am făcut-o în bucătărie pentru că…ei da, mi-au plăcut bomboanele și chiar am mâncat ciocolata cu drag. Motiv pentru care am rămas cu doar 5 bombonele pentru pozat. Vă provoc să încercați această combinație și să îmi spuneți părerea voastră!

Rețetă - Bomboane de ciocolată 

Ingrediente

  • 100g unt de cacao – găsiți în mai toate magazinele naturiste sau pe botaniq.ro 
  • 100g masă de cacao sau o tabletă de ciocolata neagră simplă
  • 50ml smântână lichidă 
  • îndulcitor – am folosit 3 linguri zahăr de cocos pentru că masa de cacao e amăruie, dar se pot folosi și extract de ștevie (pudră) sau Xilitol. Dacă pui sirop de agave sau miere vor modifica textura și e posibil să nu se mai întărească perfect ciocolata
  • arome – am folosit crema balsamica cu portocale de la Mediteranea Gourmet, un produs natural obținut prin condensarea mustului de struguri albi, portocale și oțet (o nebunie!). Puteți adăuga migdale tocate, goji, stafide, fulgi de chilli, fistic, petale de trandafiri, zmeura liofilizată, piper roșu, cardamon macinat, fulgi de spirulina

Mod de preparare

Această rețetă se prepara la bain marie și e important ca ingredientele să aibă aceeași temperatură când sunt folosite. Cel mai bine este să le lași pe blat la temperatura camerei cel puțin o oră. 

Folosește cantități egale de unt și masă de cacao/ciocolată neagră, în funcție de câtă ciocolată vrei să faci. O bomboană în formele mele de silicon are cam 7-8 grame, deci din 250g de compoziție îți ies peste 30 de bomboane.
Pune un vas de inox sau sticlă peste o oală cu apă care fierbe ușor și încălzește la bain-marie smântâna cu zahărul până se dizolvă, apoi adauga masa de cacao împreună cu untul de cacao (tăiate în bucăți mici egale) până se topesc. Amestecă încet, cu grijă, cu o spatulă de silicon. Gustă compoziția și dacă dorești mai dulce sau mai cremos joacă-te cu zahăr sau smântână. 

Toarnă compoziția în formele de silicon și adaugă arome, pe rând, în fiecare bomboană. Eu am adăugat câte 3 picături de cremă balsamică și am amestecat ușor cu o scobitoare în fiecare formă. Ține la frigider acoperit cu folie până se întărește. Consumă cu măsură : )
Dacă nu ai forme, poți turna ciocolata topită într-o tavă peste hârtie de copt, presari deasupra aromele, presezi usor și apoi o lași să se întărească după care o tai sau o rupi în bucăți cât de uniforme.

Pont! Prepară aceste bombonele drept cadou de Crăciun pentru cei dragi.
Le poți ambala în borcane drăgălașe sau cutii de tablă colorate din cele care se vând la magazinele de ceai alături de felii de portocală deshidratate, fundițe colorate și zahar candel. Efect wow garantat!


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>