Macrou cu rădăcinoase la cuptor

Indiferent că îți dorești să pregătești o cină pentru tine și cei dragi, sau cauți mai curând o masă plină de nutrienți pentru prânz, rețeta asta de macrou cu rădăcinoase la cuptor e alegerea perfectă! 

Mai mult chiar, recomand cu tărie această rețetă în faza luteală târzie, când corpul tău are nevoie atât de acizii grași găsiți în pește, cât și de bogăția nutritivă a rădăcinoaselor!

Rețetă - Macrou cu rădăcinoase la cuptor

Ingrediente

  • 2 morcovi feliați
  • 2 rădăcini de păstârnac feliate
  • o țelină medie tăiată cuburi
  • 2 pești, cu cap sau fileuri, spălați și curățați
  • 800 ml suc de roșii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • mix de condimente Provence
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Morvocul, păstârnacul și țelina se pun la fiert cu foarte puțină apă la foc mediu cu capac. Se gătesc doar pe jumătate. 

Într-un vas de sticla sau de ceramică se așează peștele, se pun legumele fierte al dente alături, se toarnă deasupra sucul de roșii și uleiul de măsline împreună cu condimentele. Se coace la cuptorul preîncălzit la 180C timp de 20 de minute. La final se presară pătrunjel. 

Se poate consuma simplu, cu orez sau cu mămăligă.


  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >