3 rețete de vară

De câteva zile sunt la mare. Am fost invitată să gătesc, fără prea mare presiune și pretenții, la un restaurant pe plajă în Năvodari. Nu sunt sigură că sunt suficient de pregătită să mă ocup cum trebuie de jobul ăsta, dar o iau ca pe o experiență în care dau ce știu mai bine și din care învăț cât pot de mult. Marele avantaj e că Mina zburdă liberă pe plajă toată ziua, iar eu fac yoga la apus și adorm pe sunetul valurilor seară de seară. De-ar fi ăsta singurul câștig la finalul verii și tot sunt fericită.

Cum locul se afla încă în amenajare, am timp să mă joc, să chem prieteni la masă și să mă pozez, adică să produc content pentru blog. Vă scriu acum rețetele simple pe care le-am gătit cu fetele mele sâmbăta seară.

Rețetă - Salată Verde Cu Fructe

Ingrediente

  • salată romană sau iceberg
  • pătrunjel
  • năut
  • fasole roșie
  • tofu Bio
  • caise
  • mere verzi

Pentru dressing

  • semințe de floarea soarelui
  • muștar (am folosit muștar făcut de mine)
  • sare
  • lămâie
  • ulei de sâmburi de struguri
  • oregano 
  • cimbru 
  • busuioc uscat

Mod de preparare

Pentru dressing am hidratat semințele, le-am clătit bine și apoi le-am pasat la blender într-o smântână groasă. Pentru o cană de semințe hidratate, folosiți o cantitate egală de apă.

Pasați până devine o pastă albă cremoasă apoi dați blenderul la viteză mică și începeți să adăugați pe rând muștarul, sarea, uleiul, zeama de lămâie și la final ierburile uscate. Pentru operațiunea asta am folosit Thermomixul, dar puteți folosi orice blender cu cană unde puteți adaugă ingredientele în timp ce merge la viteză minimă. Cred că v-ați prins deja, ideea e să iasă ca o maioneză, deci ulei puteți pune atât cât doriți.

Dacă e prea groasă, mai adăugați apă. Dacă e prea fluidă puteți adăuga jumătate de avocado, dar deja iese un produs prea greu și prea gras. Potriviți de gust cu sare, piper și zeamă de lămâie.

Un dressing asemănător, dar mult mai simplu, puteți face dintr-un avocado pasat la blender cu un pahar de apa, 2-3 linguri de ulei, muștar și condimentele preferate.

Pentru salată am tocat pătrunjelul, am rupt salata, am scurs câte o conservă de năut și una de fasole roșie, am tăiat cuburi un măr verde și 2-3 caise tari, iar la final am amestecat totul cu dressing. Salata asta am făcut-o pe moment, din inspirație, dar mi-a plăcut mult ce a ieșit așa că o voi repeta.

Rețetă - Hummus cu sfeclă roșie

Ingrediente

  • 2 conserve năut Sun Food
  • 1 lg coriandru boabe
  • 2-3 lg pastă de susan
  • sare după gust
  • 2-3 sfecle roșii medii, fierte
  • opțional – usturoi

Mod de preparare

Nu știu dacă mai e cineva care are nevoie de indicații la prepararea hummus-ului. Pur și simplu pasează tot la blender, potrivește de gust la final și adaugă zeama de lămâie doar dacă simți nevoia.

Am servit cu migdale tocate și sirop de rodie de la Mediteranea Gourmet. De siropul ăsta m-am îndrăgostit tare de tot…este un îndulcitor 100% natural, obținut doar din suc concentrat de rodie (!) L-am adăugat peste un platou de fructe cu mentă tocate și semințe de cânepă și deja toți oaspeții mei se simțeau ca la un restaurant cu stele Michelin.

Rețetă - Salată Verde Cu Fructe

Ingrediente

  • roșii
  • ardei gras
  • castraveți
  • ceapă roșie
  • avocado
  • mentă
  • ulei de măsline
  • sare de mare

Mod de preparare

Salata asta, cu legumele așa migălos tăiate, a fost pregătită de o prietena mai blândă și mai răbdătoare căci eu, mirată, mi-am dat seama că le-aș fi tăiat bucăți mari, aproape sferturi și le-aș fi trântit pe farfurie.

Câte case, atâtea stiluri de a prepara salata de vara, nu-i așa? Am adăugat la final ulei de măsline din cel bun și câteva frunze de mentă, ca să echilibram gustul. Miraculoasă!


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>